Sök
Filter

Skatter i vått och torrt : biologiska samlingar i Sverige

I den här boken dyker vi in i en skattkammare med 33 miljoner registrerade föremål som både är unika och oersättliga och som inte får gå förlorade. Det handlar om föremål bevarade i biologiska samlingar i Sverige.
Lagerstatus: I lager
249 kr

Vi får även möta eldsjälarna bakom samlingarna och ta del av deras fascinerande berättelser i denna rikt illustrerade bok. För framtidens forskning, miljöövervakning och miljövård är det viktigt att samlingarna bevaras. Om inte förlorar vi vår chans att förstå vår historia och därmed också vår samtid.

Boken är rikt illustrerad med över 500 bilder på föremålen i samlingarna, människorna och miljöerna.

Läs mer

Fakta
Titel Skatter i vått och torrt : biologiska samlingar i Sverige
Text Torleif Ingelög
Bild Lena Eliasson
Innehåll Boken är rikt illustrerad med över 500 bilder på föremålen i samlingarna, människorna och miljöerna.
Utgiven 2013-11-20
Sidantal 368
Vikt 1280 g
Mått 215 x 247 x 23 mm
ISBN 9789188506917
Kunder som köpte denna köpte också

Blötdjur: Sidopalpssnäckor – taggsäcksnäckor

I Sveriges vatten gömmer sig en värld av fascinerande djur med spännande levnadssätt. I den första volymen om snäckor får vi följa med ner på djupet och uppleva en fantastisk värld. Här presenteras 146 arter, bland annat nakensnäckorna som med sina starka färger och häftiga utskott är spännande fotoobjekt för sportdykare. Än idag hittas nya arter i svenska vatten.
599 kr

Fältnyckeln Mångfotingar

Med hjälp av Fältnyckeln kan du enkelt, snabbt och utan avancerad utrustning ta reda på vilken art du hittat! Informationen i Fältnyckeln är ett omarbetat urval från Nationalnyckeln. Här beskrivs de vanligaste arterna med bilder, utbredningskartor och kort information. För varje art finns det en direkt sidhänvisning till Nationalnyckeln.
149 kr

Tvåvingar: Blomflugor del 2

Den som invigs i blomflugornas fascinerande värld ska finna förunderligt vackra strukturer och märkliga levnadssätt. En del arters larver lever av växter, några lever av bladlöss, vissa lever i bon av getingar eller myror, medan andra lever under vattenytan i dammar och pölar.
599 kr