2013-06-24

Bli en fena på fiskarter med sommarens smartaste app!

Med appen Fisknyckeln kan du lära dig hur 50 fiskarter lever och ser ut eller ta reda på vad du har fått på kroken i sommar! Ladda ner gratis till och med sista juli! 

Logga FisknyckelnAborre
- Fisknyckeln är både för proffs och amatörer. Även till exempel vana sportfiskare som jag själv kan lära sig nya saker om både vanliga och ovanliga fiskar. För nybörjaren passar appen perfekt när det nappar nya arter i sommar, menar Joel Norlin från Sportfiskarna. Fisknyckeln är framtagen av Sportfiskarna i samarbete med Svenska artprojektet och Nationalnyckeln.
 

Ladda Fisknyckeln här på App Store eller Google play!
Gratis till och med sista juli - nu 15 kr!
 

App Store                    Google play

Fisknyckeln innehåller detaljerade beskrivningar av drygt 50 fiskarter som påträffats i svenska sötvatten. Med en funktion i appen kan du genom att svara på frågor om fiskens utseende få hjälp att identifiera vilken fisk du fått på kroken. Appen har utvecklats av experter från Sportfiskarna och Artdatabanken. Alla artbilderna i appen kommer från nationalnyckelvolymen om fiskar.

- Livet under ytan är dolt och hamnar nog ofta också i skymundan i skolundervisningen. Samtidigt är hoten idag många mot vattenmiljöerna. Vi tror att grunden för att vilja värna om livet under ytan är att först lära känna det, säger Joel Norlin.

Samtidigt är fiske en av Sveriges populäraste fritidsysselsättningar. I sommar kommer hundratusentals svenskar att fiska på semestern och många barn och ungdomar får sitt livs första napp.

GäddaVet du vad det här är för fisk? Kanske en torsk, eller?

- Att prova på fiske är det bästa sättet att väcka intresse för livet under ytan. Appen är ett bra komplement för alla vetgiriga semesterfiskare i sommar, avslutar Joel Norlin.

Fisknyckeln

                    Logga Sportfiskarna        

Nationalnyckeln logga   Logga Svenska artprojektet


| Dela